Σούπα φακής

Υλικά
  • 300 γρ. φακές
  •  1 φλ. ελαιόλαδο
  •  1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
  •  1 κύβο μυρωδικών
  •  2 φρέσκες ντομάτες, τριμμένες
  •  1 κουταλιά πελτές ντομάτας
  •  4 ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδου
  •  1 φύλλο δάφνης
  •  Αλάτι
  •  Πιπέρι
Εκτέλεση
  • Βράζουμε τις φακές σε νερό για 5-10΄, τις σουρώνουμε και πετάμε το πρώτο νερό.
  • Σοτάρουμε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο.
  • Προσθέτουμε τις ντομάτες, τον πελτέ ντομάτας, τη μερίδα του ζωμού και το σκόρδο.
  • Ρίχνουμε τις φακές και συμπληρώνουμε ζεστό νερό, τόσο ώστε να σκεπάσει τα υλικά.
  • Προσθέτουμε το φύλλο δάφνης, αλάτι και πιπέρι .
  • Βράζουμε τις φακές μέχρι να χυλώσουν (15΄-20’).
Συμβουλές :

Μπορούμε να συνοδεύσουμε τη σούπα με ελιές, ρέγκα, σαρδέλα ή σκουμπρί. Επίσης, μπορούμε να προσθέσουμε και μπαλσάμικο (ποσότητα ανάλογα με τα γούστα μας).

Μενού