Όσπρια

Στην κατηγορία των Οσπρίων περιλαμβάνονται κυρίως τα φασόλια, οι φακές, τα κουκιά, τα ρεβίθια και η φάβα.

Τα όσπρια αποτελούν τρόφιμα υψηλής βιολογικής αξίας.

Θεωρούνται υπερτροφές, χάρη στην υψηλή περιεκτικότητά τους σε πρωτεΐνες (κύριο συστατικό των δομικών ιστών), υδατάνθρακες (χαρίζουν ενέργεια), φυτικές ίνες (μείωση επιπέδων LDL χοληστερόλης), όπως επίσης σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, σίδηρο, κάλιο και ασβέστιο.

Φασόλια

Σακί 25 κγρ.

Διαθρεπτική αξία / 100 g
Ενέργεια 575 kcal / 2408 kJ
Πρωτεΐνες 21.22 g
Υδατάνθρακες 21.67 g
Λιπαρά 49.42 g

Ρεβίθια

Σακί 25 κγρ.

Διαθρεπτική αξία / 100 g
Ενέργεια 629 kcal / 2630 kJ
Πρωτεΐνες 13.70 g
Υδατάνθρακες 17.00 g
Λιπαρά 61.15 g

Φασόλια μαυρομάτικα

Σακί 25 κγρ.

(Βρασμένα) : Διαθρεπτική αξία / 100 g
Ενέργεια 128 kcal
Πρωτεΐνες 7,0 g
Υδατάνθρακες 15,6 g
Λιπαρά 1,2 g
Φυτικές Ίνες 6,69 g

Φακή πράσινη

Σακί 25 κγρ.

Διατροφική αξία /100g
Ενέργεια 143 Kcal
Πρωτεΐνες 7,8 g
Υδατάνθρακες 16,9 g
Λιπαρά 0,3 g
Διαιτητικές ίνες 15,46 g

Πράσινο φασολάκι

Σακί 25 κγρ.

Διαθρεπτική αξία / 100 g
Ενέργεια 564 kcal / 2362 kJ
Πρωτεΐνες 20.95 g
Υδατάνθρακες 28.66 g
Λιπαρά 44.82 g

Φάβα

Σακί 25 κγρ.

Διαθρεπτική αξία / 100 g
Ενέργεια 575 kcal / 2408 kJ
Πρωτεΐνες 13,97 g
Υδατάνθρακες 28.66 g
Λιπαρά 45.89 g

Μενού