Υλικά
500 γρ. ρεβύθια
2 κρεμμύδια
ελαιόλαδο
2 πράσα
2 σκελίδες σκόρδο
μπούκοβο
χυμό από 1 λεμόνι
1 κύβο ζωμό λαχανικών
κόλιανδρος
500 γρ. ρεβύθια
2 κρεμμύδια
ελαιόλαδο
2 πράσα
2 σκελίδες σκόρδο
μπούκοβο
χυμό από 1 λεμόνι
1 κύβο ζωμό λαχανικών
κόλιανδρος
Βάζουμε τα ρεβίθια στην κατσαρόλα με πολύ νερό και τα μουλιάζουμε από το προηγούμενο βράδυ.
Στραγγίζουμε τα ρεβύθια.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Τσιγαρίζουμε ψιλοκομμένο κρεμύδι.
Ψιλοκόβουμε το πράσο, το προσθέτουμε και ανακατεύουμε μέχρι να καραμελώσουν τα λαχανικά μας.
Προσθέτουμε το σκόρδο, σοτάρουμε και στη συνέχεια προσθέτουμε τα ρεβίθια μας. Τα ανακατεύουμε και προσθέτουμε το μπούκοβο και τον χυμό λεμονιού.
Αδειάζουμε την κατσαρόλα σε ένα πυρίμαχο σκεύος, προσθέτουμε 1 λίτρο νερό, το ζωμό λαχανικών και το τοποθετούμε στον φούρνο.
Σκεπάζουμε το σκεύος με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 1 ώρα, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 30 λεπτά ακόμα.
Μπορούμε να συνοδεύσουμε τα ρεβίθια με στραγγιστό γιαούρτι.